Skip to content

Lespakket

All Pages

De Milieukist is een welkome aanvulling op uw methode in de secties zorg en welzijn, verzorging of biologie, maar ook geeft dit lespakket meer mogelijkheden voor projectonderwijs.

30 euro* per lespakket, overmaken op banknummer van stichting STAM NL80 INGB 0006 9322 37 onder vermelding van lespakket  Milieukist: tnv. st. STAM Amsterdam. Adres: Nieuwe Achtergracht  31 hs 1018XW.

Het boekje Help het Milieu van Lucas Reijnders, is een onderdeel van dit lespakket,, evenzo een leerzaam boek over de wereld van energie, er zit  ook een lange lijst met vele vervuilende stoffen bij, met daarin vermeldt, welke ontheffing of vergunning een grondstof heeft/kan krijgen, waardoor je ziet hoe gevaarlijk ze kunnen zijn voor het milieu.
Mocht je meer willen weten van/over de grondstoffen, dan is deze lijst in elk geval inzichtgevend hoe gevaarlijk ze kunnen zijn, het is nl. van belang, dat je alle grondstoffen van het product achterhaalt, de verpakkingsgrondstoffen, de labeling/etiketten, het product zelf, deze lijst dient dus als voorbeeld, de rest kan je zelf achterhalen door te bellen of zoeken via internet bij de leverancier van de grondstoffen of de producent van je product, deze gegevens kan je ook gebruiken om in je verslag te verwerken. De rest van de uitleg is te verkrijgen door een dit lespakket DE MILIEUKIST te bestellen.

Als je wilt kan er voor gekozen worden om het beste verslag naar stichting Stam te sturen en wie weet, komt dat dan op de website van de stichting, zodat iedereen dit verslag het hele jaar zal zien, naam, school en groep zullen geprezen en veelvuldig gezien worden.(zie figuur 6). Maar ook zal die groep naar een leuke middag kunnen uitkijken, bv, bezoek aan de  maasvlakte-bezoekerscentrum, met veel bezienswaardigheden en bijzondere feiten.

30 euro zijn de ontwikkelingskosten, boekje, verzendkosten en dergelijke, door 1 keer de Milieukist aan te schaffen kan elk jaar de (nieuwe) groep/klas weer gebruik maken van dit lespakket.

Bijlagen:

Blad (groen) met het woord MILIEUKIST, voor op de doos (zie figuur 2).

Poster voor op een raam op school, eerst even invullen en dan op het raam plakken, zodat anderen kunnen zien, dat jullie echt goed bezig zijn.

Uitleg van het lespakket >de Milieukist<.(E)

Boekje <Help Het Milieu> van Lucas Reijnders, een prima begeleiding voor dit producten(milieu)onderzoek.

Boek over energie <Ontdek de wereld van energie>.

Lijsten van stoffen, de zwaarste en middelzware catagorie, meestal gebruikt door producenten van <niet consumenten produkten> zoals, machinerie, logestieke apparaten/onderdelen voor fabrikage van machines, vliegtuigen, instrumenten voor operatiekamers en er worden ook van deze vergunnings-grondstoffen voor landbouw, veeteeld en alles wat daar te maken heeft, gebruikt, dit kan je dus ook proberen te achterhalen.

Er is ook adres lijst milieu-organisaties, een huishoudelijk afval-lijst, een lijst met wegwerpartikelen en een terugstuurlijst om ons te laten weten, welke producten/artikelen geen alternatief hebben (nog niet te koop zijn), als je een hint wilt, koop een product als bv. kip, een gebruiksproduct, bv. schoenpoets/schoonmaakmiddel, een product wat niet elke dag wordt gebruikt, zoals parfum, of zoiets als voeding voor planten of bv. een fiets, van ijzerdraad of papier, of een foto van een fiets in plaats van de hele fiets te moeten neerzetten,, zodat je alles aan het eind van het jaar terugziet, vergelijken en een toffe gevarieerde Milieukist hebben samengesteld.

Kijk ook voor milieu/kunst educatie op deze website http://www.studiokamerbeek.nl/onderwijs/ waar dit lespakket ook behndeld wordt door Annebell en mij, Marjolein, in de klas

Op deze website zijn ook veel linken(urls) te vinden die je zullen verwijzen naar bewustmakende organisaties of milieubewustere groothandels of producenten, geen enkele producent wordt echter naar voren gehaald, er zijn altijd meer namen/merken, want om onafhankelijk en objectief te blijven zal/kan onze stichting hieraan geen medewerking verlenen.

translationmachine, if u cannot read dutch.

Copyright Marjolein Soederhuizen www.stichtingstam.nl

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.